NON-STOP

Tratarea cariilor – Odontoterapie

Clasicele plombe au devenit astazi opere de arta, nefacandu-se diferenta intre smaltul dintelui si materialul de obturatie.

Tarife

Odontoterapia este, de fapt, acea specialitate a medicinii dentare care se ocupă cu prevenirea si tratarea uneia dintre cele mai comune afecțiuni a dinților: caria.

Odontoterapia ajută în două moduri. Pe de de o parte, are rol de conservare a unui dinte, a unei măsele, pe de alta, în cazurile de restaurare dentară, odontoterapia poate fi considerată ca având și efect estetic.

Programează-te la consultație !

Cum știi că ai o carie dentară?

Petele gri sau maronii pe smalțul dintelui sunt semnele vizibile ale cariilor. În cazul în care acestea nu sunt observabile, durerea declanșată când mănânci alimente dulci sau acre, calde sau reci sunt un alt semn al existentei acestei afecțiuni. Când există o carie interdentară (situată între dinți), gingia poate fi inflamată în zona respectivă. Acestea pot fi repere. Recomandat  este să vizitați medicul o dată la 6 luni, pentru prevenirea și depistarea în timp a potențialelor afecțiuni ale dinților. Programează-te!

Odontoterapia și caria dentară

Ce este caria dentară?

Cariile sunt, de fapt, coroziuni ale țesutului dur al dintelui. Altfel spus, structura țesutului dentar este atacată de către acizii  existenți în cavitatea bucală.

Cum are loc acest fenomen? Zilnic, mâncăm alimente care favorizează  înmulțirea  bacteriilor din cavitatea bucală, producând acizi. Smalțul dentar se demineralizează, deteriorează, acizii atacă țesutul, producând cariile.

Ce determină apariția cariilor dentare?

Există trei elemente care favorizează producerea cariilor. În primul rând, sunt factorii fizici și genetici, precum calitatea smalțului și a salivei.  În al doilea rând, este vorba despre elemente de igienă orală, precum periajul incomplet  sau nefolosirea atei dentare. În  ultimul rând, dar nu cel din urmă, este alimentația bogată în carbohidrați și glucoză (produse de panificație, dulciuri, sucuri etc), care  contribuie la înmulțirea bacteriilor din gură.

Tratarea cariilor dentare – Odontoterapia

Tratarea cariilor dentare depinde  de gravitatea afecțiunii, în momentul în care pacientul merge la cabinetul stomatologic. Medicul stomatolog efectuează tratamente  de acoperire a cavitații apărute din cauza cariei, prin așa numitele plombe,  să reconstruiască dintele cu o coroană dentară, să fie nevoit să îndepărteze  pulpa dintelui/ măselei  în cazul unei infecții (tratament de canal, endodontiție).

Consultația stomatologică, investigația, în cazul unei carii dentare constă în discuții cu pacientul, analiza dinților cu oglinda și sonda, radiografie.

Prevenirea apariției cariilor

După cum exista  trei cauze primare pentru apariția cariilor, există trei măsuri pe care sa le luați pentru a preîntâmpina sau, cel puțin, micșora condițiile de apariție a cariilor: igiena, alimentația și un stil general de viata sănătos. Cum prevenția este  măsura mai simplă și mai puțin dureroasă decât tratamentul, vă recomandăm să veniți la controale regulate la cabinet!

Programare Online
close slider

Program:

Luni – Vineri:
09:00 AM – 23:00 PM

Sambata:
09:00 AM – 21:00 PM

Departament

Doctor

Perioada

Telefon

Numele